Extra informatie

ABHB

Waarom een trimsalon die aan gesloten is bij de ABHB (Algemene Belangenvereniging voor het HondentoileteerBedrijf)?
Net als vele andere hondeneigenaren roep ik zelf ook wel eens “mijn hond is als een kind voor me!”. Als een dier zo veel voor u betekent, wilt u dat het hoe dan ook goed verzorgd wordt!

Hondentrimmen is een onbeschermd beroep. Dit kan problemen met zich meebrengen: niet iedereen beheerst de kennis die nodig is voor een goede verzorging van uw lieve boefje! Een verkeerde behandeling van huid en vacht kan ernstige huidproblemen met zich meebrengen.

Een trimsalon met het ABHB-keurmerk heeft wel de kennis in huis om uw hond vakkundig te behandelen. Je krijgt dit keurmerk niet zomaar en moet aan eisen voldoen. U doet er dus goed aan om uw hond naar een ABHB-trimsalon te brengen! 


ONTWOLLEN

Yes! De zon komt eraan en het wordt weer lente! Een moment dat ik altijd helemaal opfleur en niet genoeg kan krijgen van de fluitende vogels en groene knoppen als ik in het bos loop met de honden. Zij huppelen met hun lentekriebels vrolijk van boom naar struik.

Minder leuk zijn de haren die ik in mijn theeglas terugvind en dat ik niet de deur uit kan zonder een kledingroller over mijn kleding te halen…

U kunt zich natuurlijk wekenlang iedere dag met een kam of borstel over uw hond buigen, maar hier wordt uw rug niet blij van en de huid van uw hond al helemaal niet! Door veel borstelen en kammen beschadigt u de huidflora waardoor de hond een jeukende en geïrriteerde huid kan krijgen. Ook de haarschubben worden beschadigd, waardoor er sneller knopen ontstaan.

Wat kunt u dan het beste doen?

Met de hond naar een trimsalon! Trimsalon Bubbels & Boefjes maakt gebruik van de was-en-blaas-methode. Hiermee worden de huid en de haren van uw hond een stuk minder belast.

Hoe werkt deze methode?

De hond gaat lekker in bad en wordt gewassen met een goede verzorgende hondenshampoo. Dan moet de hond eventjes “weken” waardoor de oude verharende haren loslaten. Lekker uitspoelen en dan blazen maar: met een speciale blazer worden alle oude haren (onderwol) losgeblazen met de “wind”. Dit doet geen pijn en veroorzaakt geen schade aan de huidflora en haren, in tegenstelling tot een kam of borstel.

Nog nabewerken en uw hond is op een vriendelijke manier snel van de vervelende losse haren  af!

Dit word vaak gedaan bij honden zoals de Heidewachtel, Herdershonden, Berner sennenhond en andere honden met onderwolvacht. Dit wordt meestal 1 a 2x per jaar gedaan, of vaker als dat gewenst is, zoals bij een gecastreerde hond. Door castratie ontstaat er vaak een flinke verandering in de vacht, waarbij honden veel meer onderwol aanmaken.

Eigenlijk heeft elke hond minimaal 1x per jaar een bezoek aan een trimsalon nodig om de vacht en huid in gezonde conditie te houden. Dit geldt ook voor honden zoals Labrador’s en Chihuahua’s.


STRIP-/PLUKVACHT

De meeste hondeneigenaren weten dat een ruwharige hond geplukt moeten worden (bv teckel, Cairn terriër, Border terriër, Ierse terriër, Griffon fauve de Bretagne).

Doet plukken pijn? Nee, als een hond goed “plukrijp” is en de juiste techniek gebruikt wordt, doet dit geen pijn!

Plukken gebeurt bij veel honden om de 6 maanden. Alle (harde) dekharen die loslaten worden dan verwijderd tot aan de (zachte) onderwol, zodat de nieuwe haren weer ruimte hebben om te groeien.

Bij strippen wordt er een extra laag gecreëerd en komt de hond om de 3 à 4 maanden terug.

Deze methode is vaak minder intensief voor de huid en uw hond houdt altijd een laagje ruw haar en gaat minder kaal de deur uit.

Per hond bekijken we wat geschikt is voor vacht en huid en luisteren we naar de wensen van de baas.


HONDENRIEMEN

Bij Bubbels & Boefjes kunt u ook terecht voor een leuke handgemaakte hondenriem, helemaal zoals u hem wilt en al vanaf 7 euro.

Er is keuze uit meer dan 50 kleuren !

U kunt kiezen uit een gewone lijn met handvat en musketonhaak, een jachtlijn, of een combilijn die ringen heeft om van een lange lijn een korte lijn te maken.

U kunt een standaardlengte kiezen of een lengte die u prettig vindt.

Voor meer informatie, vragen en voorbeelden kunt u contact opnemen met Bubbels & Boefjes.